` Házirend - Csillagnéző Házikó

Csillagnéző Házikó Bernecebaráti

Részletek nálunk

házirend

Csillagnéző Házikó Házirend

Azért, hogy biztosítsuk az Ön kellemes pihenését és elkerüljük az esetleges félreértéseket, szeretnénk, ha megismerkedne házirendünkkel.

Bejelentkezés / Kijelentkezés:

Érkezéskor a vendég köteles a gondnoknak átadni az adatfelvétel miatt a személyes dokumentumait (személyi igazolvány, lakcímkártya).

A szállást az érkezés napján, 15:00 és 20:00 óra között lehet elfoglalni, egyedi érkezés, vagy távozás esetén kérjük, egyeztessen a megadott elérhetőségén. Az elutazás napján legkésőbb 11 óráig kell elhagyni az apartmant.

Vendégeink a szobákat csak a teljes részvételi díj kifizetése után foglalhatják el. Abban az esetben, ha úgy döntenek, hogy az itt tartózkodást előbb szakítják meg, nem áll módunkban a pénzt visszafizetni. A szobák elhagyásakor, kérjük zárják el a vizet, villanyt, csukják be az ablakot, és zárják be az ajtót!

A vendégház végleges elhagyásakor a kulcsot le kell adni a szállásadó részére. Az átadott kulcsok esetleges elvesztése esetén a vendégek kötelesek azt haladéktalanul jelezni és annak árát, illetve a zárcserét a szállásadónak megtéríteni.

A Vendégeink látogatót csak és kizárólag a tulajdonos tudtával, beleegyezésével fogadhatnak.

Dohányzás, alkohol:

A dohányzás és a nyílt láng használata az épületen belül szigorúan TILOS! Csak a kijelölt helyeken szabad a dohányzás!

Tisztelettel megkérjük dohányzó Vendégeinket, hogy a tisztaság fenntartása érdekében az udvaron, és a vendégház teljes területén a csikkeket ne szórják el, hanem azokat összegyűjtve a szemetesekbe helyezzék. Amennyiben a be nem tartott jogszabály miatt intézkedés történik a szállásadóval szemben úgy annak költségét a jogsértő köteles megtéríteni. Ez az intézkedés feljelentést és egyéb eljárást vonhat maga után.

A szálláshelyen, 18 éven aluli vendégek szeszes italt nem fogyaszthatnak, nem dohányozhatnak!

Baleset:  A vendégházban (beleértve a hozzá tartozó kertet is) bármilyen okból előforduló balesetért minden vendég saját maga vállalja a felelősséget, a vendégházat minden vendég saját felelősségére használja.

Szobák, berendezési tárgyak használata:

A bútorokat átrendezni kizárólag a tulajdonos beleegyezésével lehet. Az érkezéskor és távozáskor a szobákat megvizsgáljuk és az esetleges károk okozása esetén, az ebből fakadó költségeket a vendéggel a helyszínen megtéríttetjük.

A szobákat a Vendégek tisztán, kitakarítva veszik át, amennyiben probléma merül fel a tisztasággal jelezze a gondnokkal, utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni. Ottlétük alatt takarítást nem végzünk.

Személyes tárgyak:

A szálláshely területére behozott személyes értéktárgyakért (pl. ékszer) felelősséget nem vállalunk.

A vendég köteles vigyázni a személyes holmijára és értékeire, amennyiben a szálláshelyen hagyja őket, vállalja a felelősséget az esetleges eltűnésükért. Ez a felelősség a tulajdonost nem terheli.

Kutya a szálláson:

Kisállat tartózkodásának díja:

  • 2500,- Ft / kisállat / éj , maximum 2 db kistestű , vagy egy közepes testű kutya tartózkodhat a házban.

Minden kutyussal érkező gazditól kauciót kérünk, készpénzátvételi bizonylattal, 50.000 Ft-ot melyet a távozáskor adunk vissza, amennyiben rendben talál a gondnok mindent.

  • amennyiben nem, úgy 20.000 Ft takarítási díjat számolunk fel, melyet a kaucióból köteles megfizetni a helyszínen a gondnok részére!

Kérem, hogy a kutya a kanapéra, fotelekre, ágyba ne menjen fel!!!

Bízunk vendégeinkben, hogy megfelelő gondossággal járnak el kis kedvencük terén és nem okoznak kárt a berendezésben.  Kérjük, hogy a kutyusaik részére hozzanak saját fekhelyet, ételt, plédet, amin aludhatnak, mert biztosítani nem tudjunk ezt.

A házban és a kertben sem szeretnénk, ha össze vissza minden sarokban kutya kakival mennének szembe, ezért megkérünk minden kedves vendéget, hogy kedvence után szedje fel, amit piszkítottak.

Az elveszett háziállatokért nem vállalunk felelősséget!!

Tűzrakás-bográcsozás:

Tüzet rakni kizárólag a kijelölt tűzrakó helyen a kijelölt farakásból, szélcsendben, egy vödör oltóvízzel felszerelkezve lehet. A sütés-főzés után kérjük a vendégeket a parázs eloltására. Kérjük úgy hagyják a tűzrakóhelyet maguk után, ahogyan azt érkezésükkor átvették.

A vendégek rendelkezésére álló tűzifán és papíron kívül más anyagok (pl.gumi) égetése szigorúan tilos! Olaj, petróleum vagy benzin használata tilos!

Tűzvédelem:

A tűzvédelmi szabályzatot minden Vendég köteles betartani. A menekülési útvonal ábrája a folyóson megtalálható.

Szolgáltatások:

A Vendégek részére a parkoló ingyenes.

Háziállat behozatalára a szállásadóval történő előzetes egyeztetés után van lehetőség melynek a napi díja 2500 Ft/éj. Minden esetben kérjük az állat gazdáját, hogy az állattal kapcsolatos igazoló dokumentumot hozza magával, a biztonságát szavatoló egyéb kiegészítő felszereléssel együtt. A háziállat az ágyon, kanapén nem tartózkodhat!

Bicikli: Vendégeink részére 2 mountainbike bicikli áll rendelkezésre, melyet saját felelőségre használhatnak, a tulajdonos semmilyen személyi sérülésért nem vállal felelősséget. A bicikli bármi meghibásodása esetén (fék, lyukas gumi, stb) a vendég köteles szólni a gondnoknak. Időjárástól függően kérjük vendégeinket (pl sár esetén) ha tehetik mossák le a biciklit használat után.

Dézsa: A dézsafürdő vízét minden vendég után vagy új vendég érkezése előtt lecseréljük, így biztosítjuk a tiszta vízben való fürdést. Mivel minden vendég után le van cserélve a víz, a gyógyító erejű fürdősót alapjában nem tesszük bele a fürdővízbe, mert ha valaki nem használja a dézsafürdőt, akkor is újvendég érkezése előtt a régi vizet leengedjük, mert az álló vízben is szaporodnak a baktériumok és nélkülözhetetlen a friss víz feltöltése. A dézsafürdő felfűtési ideje nyáron kb. 3 óra, télen ez lehet 5-6 óra is! Amennyiben igényt tartanak rá, a fürdővizet érkezésük előtt felfűtjük, ez önöknek nem jelent semmilyen plusz költséget. Ezt érkezésük előtt kérjük jelezni! A dézsafürdőt mindenki saját felelősségére használja.

Lásd oldalunkon dézsafürdő szabályzat!

Szauna: A szaunát mindenki saját felelősségére és egészségügyi állapotának tudatában látogathatja. A szauna hőfoka és igénybevétele miatt a javasolt maximális szaunázási idő 15-20 perc, 2-3 ismétléssel, a kezdő szaunásoknak a rövidebb szaunázási időtartamot és a hosszabb pihenési ciklust javasoljuk.

Lásd oldalunkon a hordó szauna szabályzatát!

Reggeli: 

Reggeli ellátás kérhető: 3000 Ft / fő/ nap

Helyi konyháról, minden nap reggel 8:00 körük érkezik meg a házikóba, amennyiben igényeltek reggelit.

A szállásról kizárható az a személy, aki:

  • bűncselekményt vagy szándékos rongálást követ el;
  • saját vagy más testi épségét veszélyezteti;
  • 00 és 8.00 óra között a pihenni vágyó szomszédok nyugalmat zavarja.

A tulajdonos jogában áll lemondani a szállást, ha a vendég nem tartja be a házirendet, és ha megbontja a békét.

A házirend által nem szabályozott kérdésekben a Ptk. vonatkozó jogszabályai az irányadók.

A szálláshely lefoglalásával magától értetődik, hogy a vendég elolvasta, megértette és elfogadta a házirendben foglaltakat.

Lemondás feltétel:

Bármilyen lemondás esetén( lemondási időn 30 + nap  esetén is) lemondási kezelési költséget számolunk fel, mely a befizetett összeg 20 %-a, mely :

  • 60-30 napon belüli lemondás: 80 /% visszatérítése a befizetett összegnek 
  • 29-15 nap esetén: 30% 
  • 14 napon belüli lemondás esetén 100 % levonás 
A visszatérítésre 10 munkanap áll rendelkezésünkre.

Időpont módosítás:

Érkezés előtt minimum 15-30 napon belül, ezen túli időpont módosítás esetén a lemondási feltételek érvényesek.

Köszönettel,

Csillagnéző Házikó tulajdonosa